top of page

Ilahduttavan paljon ilmaisia kuvapankkeja

Kuvia tarvitsee nykyään melkein kaikkeen viestintään. Presentaatioita tai opetusta on paljon miellyttävämpi seurata kun seassa on oivaltavia ja ilahduttavia kuvia. Kuvat myös herättävät helpommin tunteita kuin kirjoitettu teksti ja jäävät paremmin mieleen. Kuvallisten artikkelien klikkausprosentit ovat aivan huikean paljon suurempia kuin niiden, joissa kuvaa ei ole. Maksullisten kuvapankkien lisäksi nykyään on melko paljon ilmaisia kuvapankkeja, joista saattaa löytää välillä jopa mielenkiintoisempaa matskua kuin maksullisista kuvapankeista. No, ihmiskuvat eivät ehkä ole minkään kuvapankin varsinainen vahvuus, mutta kuvituskuvia, taustakuvia, fiiliskuvia, luontokuvia jne. on hyvin saatavilla. Ja onneksi ei kaikki kuvapankkikuvaihmisetkään enää ole ihan pelkästään valkoihoista heteronormatiivista kuvastoa, vaan vaihteluakin löytyy jos jaksaa nähdä vaivaa kuvan etsimiseen. Alla joitain käyttökelpoisia ilmaisia kuvapankkeja listattuna. Jos tiedät muita kivoja, niin laita ihmeessä kommentteihin, laitetaan hyvät vinkit jakoon!

Aika perus kuvapankkimatskua, mutta ihan käyttökelpoista kylläkin. Melko neutraaleja kuvia. 2. Picjumbo

Kivoja fiilistelykuvia! Ihmiset on usein kuvattu takaapäin, joten ei ihan peruskuvapankkien pepsodent-hymyjä. Kategoriassa “abstract” on hyviä kuvituskuvia ja liikettä symboloivia kuvia, joita voisin kuvitella jonkun vähän monimutkaisemman artikkelin kuvituskuvaksi. Tai jonkun ei-konkreettisen asian (ajatustyö, kehitys, oppiminen, muuttuminen jne.) kuvaamiseksi.

Kuva: Picjumbo / Victor Hanacek

Tosi kivoja, artsuja ja vähän erilaisia kuvia, ei perinteistä geneeristä kuvapankkimatskua. Rohkeille & kokeilunhaluisille!

Kuva: Unsplash​ / Ian Dooley

Kuva: Unsplash​ / Maxime Bhm

No täältä sitten vielä astetta rohkeimmille ja kokeilunhaluisemmille ihan mahtavaa artsu-kamaa! Kaikki kuvat ovat Visual Artist Ryan McGuiren ottamia.

Kuva: Gratisography / Ryan McGuire

Kannattaa muuten tutustua Ryanin omiinkin sivuihin, ei voi kuin tykätä tyypistä, jonka statement on: “Art that makes you smile.”

"Hello, I'm Ryan McGuire and I'm not a ninja. I'm a multifaceted whimsically creative visual artist, based in Grinnell, IA. My art is one of the many mechanisms I use to connect with people. Art, like music, is a bonding and inspirational medium. I make art to share a part of my imagination with the world and to make you smile."

Mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä (tosin ei suurta kokoelmaa), voimakkaita värejä ja lisäksi myös ilmaisia videopätkiä.

Kuva: Life of Pix / Leer

Myös nämä kannattaa muistaa:

Hakutoiminnot eivät ilmaisissa kuvapankeissa ole yhtä hyviä kuin maksullisissa, joten kuvien löytämiseen saattaa mennä vähän kauemmin aikaa. Hakusanojen suhteen myös sellainen vinkki, että kannattaa kokeilla useampaa eikä heti lannistua jos ei toivottua kuvaa löydy ekalla haulla. Usein mahdollisimman konkreettinen sana auttaa paremman hakutuloksen saamisessa. Hyväksi havaittu taktiikka on myös miettiä aihetta metaforien ja symbolien kautta ja laittaa niitä hakusanaksi esimerkiksi kasvun tai oppimisen sijaan. Ja vaikka kuvat ovat ilmaisia, kannattaa (siis täytyy) niiden käyttöehdot kuitenkin lukea ja hyvän tavan mukaista on myös mainita kuvaaja kuvan käytön yhteydessä. Ei sitten muuta kuin kuvia selailemaan! (Varoituksen sana kuitenkin: saatat kohta huomata että tunti vierähti ihan huomaamatta...)

ETSI AIHEISTA
No tags yet.
LUE MYÖS NÄMÄ:
bottom of page