top of page

Avoimia muistiinpanoja työstäni

Päätin alkaa kirjoittamaan muistiinpanoja työstäni eli visuualisesta viestinnästä, luovuudesta ja luovista prosesseista, markkinointiviestinnästä sekä visuaalisesta kulttuurista kolmesta syystä:

1. Olen huomannut, että kirjoittaminen auttaa jäsentämään asioita. Se pakottaa laittamaan ne järjestykseen ja tiivistämään. Samalla se kehittää omaa ammatillista osaamistani. Olen oppinut, että tekemisen ja puhumisen lisäksi kirjoittamista tarvitaan mm. siihen, että oma hiljainen tieto ja osaaminen muuttuu sellaiseen muotoon, että siitä on hyötyä muillekin.

2. Pitäessäni koulutuksia tai opetusta jostakin visuaalisen viestinnän tai markkinoinnin teemasta, huomaan usein penkovani matskuja jostain koneeni uumenista tai vanhoista tiedostoista. Koneet, kovalevyt ja muistitikut muuttuvat vähän väliä, mutta tänne pääsen helposti laitteelta kuin laitteelta. Samalla kokoan ammatillista tietämystäni yhteen paikkaan, vähän niin kuin huomaamattani, pikkuhiljaa.

3. Olen kiinnostunut ja innostunut kaikesta visuaaliseen viestintään, visuaaliseen kulttuuriin ja luovuuteen liittyvästä. Se tekee tästä tietysti mielekästä. Saan ajatella ääneen täällä asioita, joista puhuisin muutenkin.

Ja niin, miksen vaan kutsu tätä blogiksi? No koska en ensisijaisesti tavoittele näillä kirjoituksillani suuria yleisöjä, vaan aion kirjoittaa juuri silloin kun siltä tuntuu, on aikaa ja ennen kaikkea asiaa. Tasaista blogipostaustahtia ei siis ole luvassa. En myöskään aio tehdä tätä lukijoiden ehdoilla tai lukijoille. Päinvastoin: ennen kaikkea nämä ovat avoimia muistiinpanoja itselleni oman työni tueksi. Avoimuuteen liittyy toki aina vuorovaikutus: kommenttikenttä on vapaa ajatuksenvaihdolle, olkaa hyvä!


ETSI AIHEISTA
No tags yet.
LUE MYÖS NÄMÄ:
bottom of page